Grafisk information

Bilder och grafisk information är ett kraftfullt sätt att förmedla information på. För många av oss är det lättare att ta till sig en bild än en text, och genom att ersätta text med bilder sänker vi dessutom översättningskostnaderna. Detta uppnås genom lång erfarenhet av bildbaserad information, både som klassiska illustrationer men också som animationer och 3D-visualisering.

3D-visualisering

En 3D-visualisering framhäver en produkt eller funktion på ett tydligt och säljande sätt. En 3D-visualisering behöver heller inte oroa sig för begränsande fysiska lagar. Det är möjligt att gå från översiktsbild till inzoomning på molekylnivå, i en och samma scen. Det går också att ignorera verklighetens ljusförhållande och ändå filma djupt inne i ett motorutrymme där det annars skulle vara svårt att få en bra bild. Dessutom finns ingen risk för trasiga produkter eller smuts som döljer det väsentliga i bilden.

Utvecklingen och 3D-visualisering sker i rasande fart där hårdvara och mjukvara tillsammans flyttar fram gränserna för vad som är möjligt. Med den senaste hårdvaran flyttas all beräkningskraft från dyra serverlösningar till ett enda grafikkort, som dessutom beräknar animationen i nära realtid, till skillnad från gårdagens lösning där en bild kunde ta flera minuter, ibland timmar, att beräkna. Detta gör det möjligt att skapa filmer och bilder som visar produktens fördelar, redan flera månader innan produkten kommit ut på marknaden.

Bild på dator med visualisering.

  • Se till att manus är helt spikat innan produktion påbörjas. Sena ändringar som påverkar manus kan bli väldigt dyra. 
  • För mindre företag är det ofta ett betydligt mer prisvärt alternativ att använda sig av nättjänster för rendering där ni betalar per bild, istället för att köpa in en egen renderingsfarm.